必胜客餐厅的设计灵感来源于当地20世纪50年代独特的编织工艺器物,以织物的现代化表达结合极简主义的复古美学为特色。空间在保留了原有的木质建筑结构的基础上,对编织结构进行了当代设计语言的转化。并通过对当地织物与图案的运用,来建立了餐厅与当地文化敏感度的联系。空间中主要使用了黑色与白色,区分现代与古老的感觉,而介于两者之间的灰色色系区域,体现当地民族风格的现代化,突出空间的记忆点。

Inspired by the particular local handcraft of weaving in the 1950’s, the design of the Pizza hut restaurant is characterized by the contemporary translation of weaving and a retro aesthetic that marries minimalism. Dominated by old original wood building structure, the space embraces new modern transformation of weaving structure with self-confidence and aplomb. Indeed, the using of local fabric and pattern establishes the connection with local sensibility. White and Black are the main colors used in the space, to separate the modern and old sense perception, but more than that, another grey level is added between them, as the representation of the modernizing the most classic piece and bringing more playful memory points.



采用杀虫、防腐、防水等一系列处理方法,使原始建筑材料、木梁和柱结构在延长使用寿命的同时,可以反映原有的自然状态。在编织工艺研究的基础之上,增加红色、黄色和蓝色丝线,连接不同的天花板横梁,在一楼天花板上形成3种颜色的丝带相互交织。当地织物制成的彩色品牌LOGO放置在一层和二层之间,引导客户的同时突出品牌当地

A series of treatment methods of desinsectisation, anticorrosionand waterproofing are used to make the original building materials, woodenbeam, and column structure reflecting the original state of nature whileextending the service life. Based on the weaving structure research, red,yellow and blue threads are added to connect with the different ceiling beams,forming the fabric belt mapped by 3 color threads on the first floor ceiling. Thecolorful brand logo assembled by local fabrics is on one of the thread-groupsendpoint to guide the customers from the ground floor up to the first floor.



一系列交叉的图案让空间具有当地人熟悉的细节感,竹子和砖墙等当地材料的广泛使用配合编织结构的图案化突出整体空间的主题。由当地的老榆木板制成的楼梯,不仅能满足连接不同楼层的功能,也希望当顾客踏上木地板时,听到木板与木板咬合的“吱吱”的声时,可以唤醒他们对童年的记忆。

A series of cross-pattern bestows upon thespace a sense of local familiar details while the extensive use of bamboo andbrick wall is a great display of pixilation that gives the impression of theweaving process. Made from local old ELM board, the stairs come in originalwood color and finish to strengthen the relationship between the two floors.The goal is to remind customers of old wood floor childhood memory throughhearing ‘crunch’ sound when they step on it.


Location:Lijiang Scenic Spot, Yunnan Province, China (Yuhe Square)

Project Area: 418 Square Meters

Number of Floors: 2

Business Attribute: Restaurant

Client:YUMCHINA

Materials: 3kinds of local Lines, oldelm board, Grey Cement Tile, Red and Grey bricks andblack metal.

Design Company: ROOMOO

Design Team:RooMoo

Photocopy Right:ROOMOO& skylook(Photographer)

Website:www.roomoo.cn

地点:中国云南省丽江风景区(玉河广场)

项目面积:418平方米

楼层数:2层

业务属性:餐厅

客户:YUMCHINA

材料:3种本地线,老榆木板,灰色水泥砖,砖红色和灰色砖块和黑色金属。

设计公司:ROOMOO

设计团队:RooMoo

复印权:ROOMOO&skylook(摄影师)

网址:www.roomoo.cn

-----------------------------------------------------------------------------

更多请关注 For more information, please contact us